Nieuws

Veel meer pmd ingezameld in Albrandswaard

De hoeveelheid apart ingezamelde verpakkingen van plastic, metaal en drinkpakken (pmd) is vorig jaar behoorlijk gegroeid. Hiermee slaan we een belangrijke slag op weg naar ‘Meer scheiden, minder afval’.  

Lees meer


Glas scheiden kan nog beter

Voor veel inwoners in onze gemeente is het scheiden van glazen verpakkingen heel logisch: lege glazen potten en flessen horen in de glasbak. Met elkaar hebben we in 2017 470 ton glas ingezameld. Toch belandt er nog te veel glas bij het restafval. Dat is jammer. Wist u dat glas eindeloos hergebruikt kan worden? Uw oude glas wordt weer gebruikt om nieuw glas mee te maken. Gooi uw glas daarom in de glasbak. Het glas hoeft niet schoon te zijn en deksels kunt u er ook gewoon op laten zitten.

Lees meer


Meer gft ingezameld

Voor de meeste inwoners in onze gemeente is het de gewoonste zaak van de wereld: groente-, fruit- en tuinafval hoort in de gft-bak. Vorig jaar hebben we met elkaar ongeveer 84 ton gft-afval meer ingezameld dan in 2016.  Dat is al een mooi resultaat, maar het kan nog beter. Er zijn namelijk nog steeds mensen die (weleens) gft bij het restafval weggooien. En dat is jammer. Het scheiden van gft levert een positieve bijdrage aan het milieu en het bespaart verbrandingskosten.

 

 

 

Lees meer


Landelijke compostdag op 17 maart

Landelijke compostdag op 17 maart

Gratis compost als beloning voor scheiden gft

Inwoners van de gemeente Albrandswaard kunnen op zaterdag 17 maart weer gratis compost ophalen bij het afvalscheidingstation aan de Nijverheidsweg 3 te Rhoon. Met deze actie bedanken de gemeente Albrandswaard en het composteringsbedrijf Indaver de inwoners voor hun inspanning gft- afval gescheiden aan te leveren. Je verwerkte gft- afval krijg je nu dus terug in de vorm van compost!

 

Lees meer


Gratis compost als beloning voor scheiden gft op de landelijke compostdag.

Inwoners van de gemeente Albrandswaard kunnen op zaterdag 25 maart weer gratis compost ophalen bij het afvalscheidingstation aan de Nijverheidsweg 3 te Rhoon. Met deze actie bedanken de gemeente Albrandswaard en het composteringsbedrijf Indaver de inwoners voor hun inspanning gft- afval gescheiden aan te leveren. Uw verwerkte gft- afval krijgt u nu dus terug in de vorm van compost!

In 2016 is 2.200 ton gft gescheiden ingezameld via de groene minicontainer. Maar 1.400 ton gft is voorgoed verloren gegaan omdat het niet gescheiden in de groene minicontainer werd aangeboden.

bedankt

Het scheiden van GFT- afval levert een positieve bijdrage aan het milieu. Met uw toegangspas krijgt u toegang tot het afvalscheidingstation en kunt u gratis los compost ophalen. Wees er op tijd bij, want op=op! Het is makkelijk als u een emmer of een zak meeneemt om het compost in te doen.

Op zaterdag is het afvalscheidingstation geopend van 10.00 uur tot 12.30 uur.

bodemverbeteraar

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Lees meer


Krantenpagina in De Schakel

Krantenpagina in De Schakel

Vandaag verschijnt een dubbele pagina in De Schakel Albrandswaard over de campagne ‘Beter scheiden, minder afval’. Met een voorwoord van wethouder De Leeuwe, achtergrondinformatie, tips en een inspirerend interview met Mirjam Rosier, deelnemer van het project 100-100-100. Bekijk de pagina’s in De Schakel of klik hier voor de hele spread. 

Lees meer


100 dagen afvalvrij

100 dagen afvalvrij

In 2016 (september t/m december) deden verschillende huishoudens uit gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk mee aan het project 100-100-100. De deelnemers gingen 100 dagen de uitdaging aan om zo min mogelijk restafval te produceren. 

Lees meer


Lever je oude apparaten in en maak kans op een mooie prijs!

Lever je oude apparaten in en maak kans op een mooie prijs!

Vorig jaar organiseerde Wecycle een actie om kapotte elektrische apparaten en spaarlampen in te leveren bij het afvalscheidingsstation. De 25 meest actieve gemeenten konden een cheque van 1.000 euro winnen voor een duurzaam initiatief. 

Lees meer